Hoe Meditatiekring Deventer geboren werd: Een persoonlijk verhaal.


Zo'n 25 jaar geleden begon ik met meditatie als 'laatste redmiddel'.
Ik had een hele moeilijke periode in mijn leven doorgemaakt, met een scheiding, gedwongen verhuizing terug naar Nederland vanuit Amerika en het verlaten van de strenge geloofsgemeenschap waarin ik was opgegroeid.

Ik moest mijn leven opnieuw vorm gaan geven voor mijzelf en mijn kinderen. Dat was, zoals je je misschien kunt voorstellen, alles behalve makkelijk. Tijdens die diep donkere periode waarin ik vocht tegen depressie en suïcidale gedachten kwam het concept van meditatie op mijn pad.
Eerst aarzelde ik. Ik was sceptisch en zat na het verlaten van mijn oude religie vooral niet te wachten op nieuwe dogma's.

Maar wat ben ik blij dat ik mijn nieuwsgierigheid niet heb bedwongen en mij, hoe aarzelend ook heb begeven op het pad van meditatie.

Door meditatie leerde ik onder andere:
- mijzelf zien en accepteren als persoon
- mijn eigen intuïtie herkennen
- emoties herkennen en verwerken
- rust vinden in tijden van stress
- weer zin krijgen in leven zonder anti-depressiva, en adhd medicatie

Inmiddels is meditatie een onmisbaar onderdeel geworden van mijn leven.
Door meditatie ben ik meer aanwezig in het heden.
Door meditatie kan ik meer genieten van leven.
Door meditatie zie ik hoe mooi en zinvol leven is.

Mijn eigen reis heeft mij geïnspireerd en gemotiveerd om mijn ervaring en opgedane kennis op een goede manier door te geven. Na veel training, ervaring en inspiratie werd Meditatiekring Deventer geboren.

Ik geef les vanuit de boeddhistische grondslag van: Aanwezig zijn bij dat wat er is. Op een moderne, praktische en nuchtere manier.
In de groepslessen, de cursus en tijdens retraites geef ik jou handvatten die je nodig hebt om te komen tot Meer focus, Meer rust, Minder stress.


Wil jij ook meer kunnen genieten van leven? Wil jij meer  zelfvertrouwen, meer rust in tijden van stress, en meer in verbinding staan met je authentieke zelf?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek of voor een gratis proefles. 

Je bent meer dan welkom.