Groepsles:  OP DIT MOMENT ZIJN ER GEEN LIVE GROEPS MEDITATIES

Iedere maandag avond:
20:30 uur tot 21:30 uur


Een wekelijkse groepsles waarin op een praktische manier samen (leren) mediteren het uitgangspunt is. 

Met behulp van mijn methode leer je om meer rust en focus te creëren in je leven, zodat je een scherpere focus krijgt, beter om kunt gaan met stress en meer kunt genieten van de mooie dingen in je leven. Niet vanuit een krampachtig proberen niet te denken, maar juist door het toepassen van bewezen technieken komen tot ontspannen uitnodigen van stilte. 

Vanuit een liefdevolle uitnodiging, kijken naar dat wat er is, in volledige verbinding met jezelf. Met alles wat je bent. Al je goede en je schaduw eigenschappen. Alles wat je graag laat zien, en alles wat je liever verborgen houdt. 

Vanaf 30 minuten voor aanvang is de deur open en staat de thee klaar. 

Draag makkelijk zittende kleding die niet knelt. Zachte sokken zijn aanwezig, maar je mag zelf ook slofjes of sokken meenemen. Ik zorg voor de rest.

Aanmelden is nodig ivm de maximale groepsgrootte.

Veel gestelde vragen: 

  • Waar komt mediteren vandaan?

Meditatie bestaal al heel lang en in veel verschillende vormen. De Vipassana methode werd door de Buddha ongeveer 2500 jaar geleden geïntroduceerd. 

  • Hoe begin je met mediteren?

Je kunt het beste beginnen met mediteren in een groep, onder begeleiding. Zo leer je goede technieken aan en krijg je vertrouwen in je eigen kunnen. 

  • Waar is mediteren goed voor?

Mediteren is goed voor je gemoedsrust. Door te mediteren kun je beter omgaan met stress en krijg je meer rust in je hoofd. 

  • Is meditatie gevaarlijk?

Nee, meditatie is absoluut veilig. Jij blijft altijd de controle hebben over jouw eigen geest.

  • Heeft mediteren te maken met godsdienst? 

Nee. Meditatie heeft niets te maken met godsdienst. Het maakt niets uit waar je wel of niet gelooft, dat staat helemaal los van het mediteren

  • Is mediteren goed voor je zelfvertrouwen?

Ja! Door te mediteren leer je jezelf goed kennen. Je leert jezelf te accepteren helemaal zoals je bent. Je leert om alle oordelen die je over jezelf hebt los te laten. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen en zul je zekerder en gelukkiger in het leven staan. 

  • Word je gelukkiger van mediteren?

Ja! Door te mediteren word je rustiger, krijg je meer zelfvertrouwen en kun je beter omgaan met de stress van het leven. Je wordt er een gelukkiger mens van. 

  • Waarom zou ik bij Meditatiekring Deventer komen voor meditatielessen?

Bij Meditatiekring Deventer leer je dat mediteren heel gewoon is. Niet moeilijk en niet zweverig. Je zult je snel thuis voelen in de liefdevolle groep en ontdekken welke enorme voordelen mediteren heeft. Je mag 1 keer gratis komen kennismaken dus je hebt niets te verliezen. Vul het contactformulier in en maak een afspraak voor jouw gratis proefles!