Dag 1. Adem

Gewoon lekker leven. Dat wil iedereen.

Goed slapen, genoeg energie hebben, zoveel mogelijk genieten en zo min mogelijk stress.

Heldere focus hebben wanneer je het nodig hebt, rust hebben in je hoofd en in je lijf, en beter om kunnen gaan met situaties die niet zo leuk zijn.

Stressvolle situaties, ups en downs horen bij leven. Het gaat er dan ook niet om dat je iedere dag doorbrengt in een staat van gelukzaligheid. Het gaat erom dat je steviger in je schoenen kunt staan. Dat je dingen kunt zien voor wat ze zijn in plaats van je te laten opslokken door gedachten over ‘wat als’ en ‘had ik maar’.

Regelmatig oefenen met onze methode brengt je rust en helderheid. Leren om zonder oordeel te kijken naar dat wat er is gaat je zo enorm veel brengen! Dat is in deze korte tijd niet uit te leggen. Stel je voor dat je kunt leren om de oordelen die je hebt over jezelf los te laten? Hoeveel meer kun je dan écht gaan genieten van wie jij bent, van je leven en van je dierbaren?

Neem hier heel even de tijd om te inventariseren.  Pak even pen en papier, of open een word documentje of notitie app. Geef antwoord op de volgende vragen, zonder er al te lang over na te denken.

Geef aan voor hoeveel % de uitspraken op jou van toepassing zijn.

  • Ik kan mij volledig focussen op mijn werk of studie
  • In mijn vrije tijd kan ik makkelijk en helemaal ontspannen.
  • Ik kan makkelijk met stress en drukte omgaan.

Bewaar dit goed. Aan het einde van het programma komen we hier op terug.

 

Alles begint en eindigt met adem.

Kijken naar hoe je lichaam ademt. Het lijkt te simpel om effectief te zijn. Toch is dit de basis van de fenomenale transformatie die jij kunt doormaken. Het begint allemaal met kijken naar hoe je lichaam ademt. En ervaren is weten. Je kunt er veel of weinig over lezen, je zult het alleen écht kunnen weten door het te ervaren. 

En daarom gaan we direct naar de meditatie van vandaag. Ga er maar lekker voor zitten, maak het jezelf gemakkelijk en geniet er maar van.

Ga naar de meditatie