GRASMAAN MEDITATIE RETRAITE

12 JUNI 2022

De volle maan van 14 juni wordt ook wel de Grasmaan genoemd. 

Dit omdat in juni alles in de natuur aan het groeien en bloeien is, zelfs het gras! Soms wordt er zelfs al gras geoogst. 

Een perfecte tijd dus om je een dag lang te richten op jouw eigen groei en bloei.

 

Voel hoe het met jouw groei en dromen is; heb jij deze al (deels) kunnen vervullen?   Wat is er voor nodig om zover te komen?

 

Voel waar je verder nog aandacht wil schenken aan jouw groei; niet alleen in jouw binnenwereld, maar ook in jouw buitenwereld. Je huis, tuin én de mensen om je heen.

Kom heerlijk genieten op de prachtige locatie van Centrum Anthanor waar we de hele dag mogen vertoeven in en om de Maantempel.  

Een dag vol rust en ruimte om je batterij helemaal op te laden. Een  dag met begeleide vipassana meditaties, en een bijzondere workshop waar je vrij aan mag deelnemen. 

En natuurlijk ontbreken de luxe lunch en onbeperkt koffie/thee/hapjes niet. 

 

We leven te vaak in een constante staat van stress. We zijn bezig met het verleden en piekeren over de toekomst.  Inmiddels is door meerdere wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat mindfulness en meditatie je helpen om meer in dit moment te leven. En door je meer bewust te zijn van het nu, maak je je automatisch minder zorgen over het verleden en de toekomst.

 

Meditatie is al lang niet meer zweverig en met de juiste begeleiding en oefening kan iedereen het leren. Deze retraite is toegankelijk voor iedereen, of je nu veel of weinig ervaring hebt met meditatie en mindfulness. En met de vakkundige begeleiding van Meditatie coach Rebecca zal ook jij de heerlijke effecten van mediteren kunnen ervaren. Tijdens deze retraite zullen we de Brahma Vihara, de  4 hartskwaliteiten uit het boeddhisme bespreken en beoefenen, en kijken we vanuit de Vipassana methode oordeelloos naar alles wat er is. 

 

Naast de meditaties bieden we jou op deze prachtige dag nog veel meer.

Je kunt deelnemen aan een Yoga sessie, gegeven door een docent van de Yogatuin, je kunt het labyrint lopen en zelfs tijd doorbrengen in de steencirkel. Ontdek wat er in jou tot bloei wil komen en gun jezelf deze dag!

Aan het einde van de dag sluiten we af met een mooie ceremonie en ontvang je een certificaat van deelname. 

 

Bekijk het filmpje hieronder om een indruk te krijgen van de locatie van Centrum Athanor.