Floaten Visualisatie meditatie

 

Zo dat is een hele mond vol en wat kun je je hier bij voorstellen? 

 

Floaten is gewichtloos en zonder prikkels drijven in je eigen floatruimte. De gewichtloosheid, de warmte en de rust dragen bij aan ontspanning en balans. 

De geborgenheid voert je gevoelsmatig terug naar je tijd in de baarmoeder. Veilig, beschut, ontspannen en nog niet verzwaard met zorgen, schuldgevoel of oordelen. 

 

Tijdens de floaten visualisatie meditatie ga je op reis. Terug in de tijd. Je daalt een trap af, die staat voor je leven, steeds verder tot je terug bent in de baarmoeder. Een tijd die je bewustzijn niet meer weet, maar je lichaam en ziel nog wel. 

Je bent gewichtloos, je drijft en bent helemaal ontspannen. Helemaal goed en ongecompliceerd….. 

Vanuit hier kun je liefdevol en zonder oordeel naar jezelf kijken. Hoe is het met je? Wat ervaar je? Hoe ben je? Ervaar de volledige acceptatie van wie je bent. Voordat je begon met moeten, zullen, willen en kunnen. Ervaar pure liefde en acceptatie. 

 

Je kunt nu beginnen met dromen over het leven dat voor je ligt. Wat wil je ervaren, ontdekken en van genietenJe kunt gaan dromen over ervaringen die je zult gaan meemaken. Prettige en onprettige. Patronen waar je in terecht zult komen. Je kunt liefdevol en zonder oordeel er naar kijken. Het is niet goed of slecht. Het is er gewoon. Ontstaan door levenslessen en gebeurtenissen. Misschien kun je ontdekken waar het patroon begon en wat er aan vooraf ging. 

Door te zien ga je begrijpen. Begrijpen zonder oordeel te vormen. En door te begrijpen kun je beginnen te helen, vergeven of loslaten. Weg laten drijven in het warme water om je heen. 

Deze meditatie helpt je om een helder begrip van jezelf, je levenspad en de gedragspatronen die je zowel kunnen helpen als hinderen. Begrip, zonder een oordeel, zodat je kunt leven vanuit een bewust kiezen. 

Meer focus

Meer rust

Minder stress

Daar gaat Meditatiekring Deventer over. 

Nuchter, praktisch, licht. 

Juist als je heel druk bent. 

Op dit blog vind je inspiratie, achtergrond informatie en zo af en toe een mooie meditatie om zelf te ervaren. 

Blijf gerust een tijdje, lees mee, doe mee en laat een reactie achter.

Schrijf je in voor de Nieuwe Focus; ons 2 wekelijks E-zine.

Meer Lezen?

lees alle blog posts